Om Idrettsskolen

Etter høstferien starter vi opp med felles trening for alle som ønsker å spille håndball, fotball, eller som bare ønsker å være aktiv og ha det gøy. Treningene varer i 1 time.

Formålet med opplegget er å gi en allsidig og grunnleggende idrettsinnføring med elementer fra ulike idretter, samtidig som vi har det moro.

Opplegget er basert på Norges idrettsforbund sine bestemmelser om barneidrett (http://www.nif.no/tema/barneidrett/). En håper gjennom dette å motvirke tidlig spesialisering, redusere frafallet og dempe konkurranseaspektet. Barneidretten blir på en måte inngangsporten til all annen idrett.

Barneidretten, eller idrettsskolen som det kalles i Norges Idrettsforbund, skal dekke all organisert idrett i regi av Moi IL for barna i 1. – 4. klasse. Det vil bli treninger gjennom hele skoleåret. I vinterhalvåret vil vi ha lag med på håndballturneringer, samtidig som fotball og allidrett blir ivaretatt. Treningene innendørs varer fra høstferien til påskeferien. Etter påskeferien starter treningene utendørs. En del av fokuset vil da dreie seg om fotball, da vi ønsker å melde på lag i serien. Treningene vil da bestå av både lek og moro i tillegg til fotball. For å hindre frafall av jenter vil vi fokusere på at vi i mest mulig grad stiller med egne jentelag i serien.

Idrettsskolen skal drives av foreldrene. Vi i styret i Idrettsskolen vil organisere treningene. Men det er foreldrene som må være med og trene barna.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.