Jenter 14 med sterk 3. plass i Dana Cup!

Her legges referatene fra kampene til J14 i Dana Cup 2024. Informasjonen er hentet fra Facebook-gruppen til Moi IL. Kampreferatene ligger etter hverandre.

Her har jentene sikret bronsemedaljen. Foto: Jan Åge Birkeland

Dag 1

Etter en velfortjent lagseier

Moi Jenter 14 har fått en flott start på Dana Cup med imponerende seire i de første to kampene. Laget er plassert i en gruppe med Bønes Idrettslag 2, ZAGŁĘBIE LUBIN FEMGOL, Brodd, og Bagterp IF, og jentene har virkelig vist seg frem.

Kamp 1: Moi IL vs ZAGŁĘBIE LUBIN FEMGOL

Det var 12 spente jenter som møtte til oppvarming kl. 07:50 til sin første kamp mot ZAGŁĘBIE LUBIN FEMGOL fra Polen. Moi-jentene startet i et forrykende tempo, og allerede etter fire minutter satte Celine inn 1-0 med et flott skudd like utenfor syv-meteren. Selv om laget fra Polen utlignet til 1-1, svarte Moi raskt med et mål fra Maiken etter en flott pasning fra Celine. Lagene gikk til pause på stillingen 2-2.

I andre omgang fortsatte Moi å presse, og etter kort tid scoret Maiken igjen. ZAGŁĘBIE LUBIN FEMGOL var farlige, men takket være solid forsvarsspill og en fantastisk innsats fra hele laget, endte kampen med en 3-2 seier til Moi.

Kamp 2: Moi IL vs Bagterp IF

I sin andre kamp møtte jentene Bagterp IF. Etter 12 minutter fintet Celine bort et par spillere og satte ballen kontant i mål. Bagterp utlignet til 1-1 før pause, men etter en peptalk fra trenerne, viste Moi-jentene frem sine ferdigheter. Mille, som nylig har kommet tilbake fra skade, scoret 2-1 målet tidlig i andre omgang. Emilie Gursli økte til 3-1 med et kraftig frispark, og kort tid etter satte Maiken inn 4-1.

Det ble en ren målfest etter dette, med mål fra Mille og Celine, før Maiken fastsatte sluttresultatet til imponerende 7-1. En fantastisk laginnsats av jentene ble kronet med stor støtte fra nesten 80 fremmøtte supportere i hvitt og blått.

Heia Moi! ⚽️

Dana Cup 2024 – Dag 2

Kamp 3: Moi IL vs Brodd FK

I strålende sol møtte en spent jentegjeng til kamp mot Brodd på Firmaposten stadion. Selv om gårsdagens kamper hadde satt sine spor med tunge bein, var humøret på topp. «Me e Moi, me e best» runget over løkka fra en medbrakt høyttaler, og stemningen var satt!

Jentene gikk ut i 100, og det tok ikke lengre enn 2 minutter før Celine spilte ballen til Linnea. På et sugende løp på høyre kant tok Linnea med seg ballen inn mot mål og dunket den forbi en utspilt keeper. 1-0 til Moi!

Tre minutter senere satt den igjen. Frida spilte Maiken fri alene mot keeper. Som så mange ganger før, sendte Maiken ballen kontrollert forbi keeperen. 2-0 til Moi! Minuttet senere forserte Linnea ned høyrekanten og slo en flott markkryper til Maiken mellom forsvarspiller og keeper. 3-0 til Moi!

I det 9. minutt satte Mille på turboen og lekte seg med 3-4 spillere før hun med høyrefoten satte inn 4-0 til Moi, som også ble pauseresultatet.

2. omgang

Selv om jentene var meget slitne, fortsatte de å produsere mange målsjanser uten at det resulterte i mål. Kampen endte 4-0, selv om dommeren feilaktig meldte inn 5-0. En fantastisk prestasjon av et hardtarbeidende jentelag!

Kamp 4: Moi IL vs Bønes IL

Det var tid for gruppefinale, og Moi lå før kampen bak på målforskjell og måtte vinne for å gå forbi Bønes på tabellen. Jentene var svært nervøse, noe som lot seg merke i banespillet. Et godt Bøneslag gikk hardt ut og viste seg å være et godt spillende lag.

Temperaturen på sidelinjen steg da Bønes fikk et meget omdiskutert straffespark i det 12. minutt. Spiller nr. 20 på Bønes la ballen til rette, tok fem steg bakover og tok fart. Skuddet var velplassert, men med et tigersprang fra vår keeper Tine stod det fortsatt 0-0.

I det 16. minutt ble det en ørliten tellefeil på et corner til Bønes, og de endte med scoring. 0-1 Bønes, som også ble pauseresultatet.

2. omgang

Seks minutter ut i 2. omgang var det Mois tur til å få straffe. Emilie tok turen fra forsvarsposisjon og gikk målrettet opp til straffemerket. Bang! Ballen kontant i mål. 1-1!

Tre minutter senere glapp det på nytt i markeringen, og Bønes gikk opp til 2-1. Kine, som hadde spart krefter som keeper i kampen mot Brodd, vippet ballen over en forsvarspiller fra Bønes før hun satte den nydelig under keeper og i mål. 2-2!

Kampen var nå svært spennende, og pacemakeren har angivelig jobbet på spreng blant flere av oss på sidelinjen. Tre minutter før slutt skjedde det som ikke skal skje. Bønes kontret og fikk spilt en spiller gjennom alene mot keeper. 3-2 Bønes.

Selv om vi er videre til A-sluttspillet, gikk en skuffet jentegjeng av banen. Vi i trenerapparatet tar av oss hatten for det disse jentene presterer. En utrolig flott gjeng å jobbe med.

Da venter UKS SAP Brzeg fra Polen. Heia Moi! ⚽️

(Tekst: Jan Åge Birkeland + AI. Gjennomlest av Reidar Eidsheim)

Dana Cup 2024 – Dag 3

Kamp 4 – Moi IL vs UKS SAP Brzeg

Nervøsiteten blant jentene var til å ta og føle på. Selv om det ble spilt ompa lompa musikk under oppvarming med sambadansende trenere på sidelinjen, satt smilene langt inne. Laget fra Polen så profesjonelle ut og kom med en egen pose med remedier som vi også fikk før kamp.

Flere av spillerne ønsket plutselig ikke å starte kampen, men med velformulerte og konstruktive ord fra trenerteamet var laget klart, og kampen kunne begynne.

Med et fantastisk oppmøte av tilreisende Moi-supportere var stemningen satt for en spennende kvartfinale.

Hva skjedde? Da dommeren blåste kampen i gang, forvandlet de nervøse tenåringsjentene seg plutselig til kvinner. Draktene var brettet godt over biceps, og de var klare for kamp. Nøyaktig ett minutt ut i kampen, etter en lang klarering som dabbet over bakerste UKS SAP Brzeg-spiller, fikk Maiken med seg ballen og kom alene mot keeper. Skuddet var velplassert og suste i nettet bak en utspilt keeper. 1-0! Jubelen blant de tilreisende og trenerteamet tok helt av.

UKS SAP Brzeg var farlig frempå ved flere anledninger, men med en utsøkt keeper mellom stengene sto det fortsatt 1-0 til minuttet før pause. Da smalt det igjen: 2-0 til Moi! Maiken scoret nok en gang med et herlig skudd forbi keeper og inn i nettmaskene.

Pause

Andre omgang Omgangen bar preg av slitne ben fra begge lag. Det var en del feilpasninger og halvfarlige sjanser begge veier. Plutselig, ut av intet, gikk Kine på et heidundrende løp og spurter forbi to høytstående forsvarspillere. Hun fikk med seg ballen og satte den iskaldt til venstre for keeper og i mål. 3-0 til Moi!

Kampen var så og si avgjort, men jentene var ikke ferdige. Et langt innkast landet i beina til Celine inne i feltet, og hun klarte på finurlig vis å trille ballen i mål. 4-0 til Moi!

Dommeren blåste av kampen, og en eufori av følelser slapp løs blant spillere, trenere og tilreisende supportere. Semifinale, here we come!

Kamp 5 – Moi IL vs Sociedade Hipica Campinas

Det var ikke mindre nervøse jenter som møtte til kamp mot brasiliansk motstander i semifinalen.

Første omgang Motstanderlaget var godt organisert og teknisk gode, men det var likevel Moi-jentene som hadde de største sjansene. Marginene var ikke på vår side. Ved to anledninger ble det avfyrt langskudd som begge ble reddet av keeper, men ballen dabbet rett ved høyre stolpe begge gangene. Frustrasjonen økte da jentene fra Sør-Amerika brukte triks som klyping og dunking når dommeren ikke så det.

Pauseresultatet var 0-0.

Andre omgang Jentene kjempet hardt og stod kampen godt. Noe ut i omgang fikk Sociedade Hipica Campinas et meget billig frispark utenfor 7-meteren. Muren ble satt, men frisparket gikk rett i nettmaskene bak Kine. 0-1 til Sociedade Hipica Campinas, som også ble sluttresultatet.

Jentene endte til slutt på en knallsterk 3. plass i årets Dana Cup. Hvor disse jentene henter kreftene fra, er bare imponerende. De biter tennene sammen selv om muskulaturen i lår og legger skriker etter et pust i bakken. Helt rått ⚽️.