På seierspallen!

56320Fra Avisen Agder||

Hovedlandsrennet i skiskyting blir arrangert i Bardufoss i Troms denne helgen. Ida B. Solbjørg vant bronsemedaljen etter feilfri skyting. Hovedlandsrennet er et uoffisielt norgesmesterskap for 15- og 16-åringer i landet. Hele 400 personer er med på arrangementet, 60 av dem stilte til start på skiskytingen i dag.

– Jeg er veldig fornøyd! Alt klaffet for meg i dag, skyting og smøring var helt riktig, sier Ida Solbjørg fornøyd til Agder like før blomsterseremonien.

Solbjørg ledet etter de to første skytingene, men ble tatt igjen av Åsne Skrede og Benedicte Stien Schreiner på siste runde. Schreiner vant åtte sekunder foran Skrede og 28 sekunder foran Solbjørg.

– Selvfølgelig var det kjedelig å bli tatt igjen på siste runde, men jeg hadde ikke forventet å gjøre det så bra som jeg gjorde. Så jeg er veldig fornøyd, forteller Solbjørg.

Dette er Solbjørgs første medalje som skiskytter.
– Det er veldig stort! Jeg ønsker å takke Moi IL og familien min for all den støtten de gir meg. Hadde ikke klart det uten.

Solbjørg startet sin skiskytingskarriere for bare tre år siden. I løpet av de tre årene har hun rukket å bli norgesmester i skifeltskyting og norsk mester i skogsløp med skyting.

Reidar Helland er en del av trenerteamet i skigruppen på Moi, han kan fortelle at dette er den beste prestasjonen noen i klubben har gjort i så ung alder.

– Ingen i Moi ILs skigruppe har gjort det så bra i så ung alder som det Ida har klart i dag. Det er vanvittig imponerende! Hun legger ned enormt med arbeid, også utenom de vanlige treningene. Hun har gjort en formidabel egeninnsats også. Jeg må også rose alle foreldrene som stiller opp og gjør en fantastisk jobb i skigruppa, det er inspirerende, sier Helland stolt til Agder.

I morgen står stafett på programmet, vi i Agder ønsker Ida lykke til!

http://avisenagder.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=37224&sok=1

Legger også med notis fra NM i skiskyting på Dombås.New Doc 41_1